Tajna služba motri na Bidena, formiran "zaštitni balon": Od čega strahuju?

Biden
Novi tim će napraviti "zaštitni balon" oko Bidena nakon što su iz njegove kampanje javili tajnoj službi da će demokratski kandidat nastaviti koristiti kongresni centar u Wilmingtonu barem još jedan dan te da bi već danas ovdje demokrata mogao održati "važan govor"

 

Štab Joea Bidena se priprema za proglašenje pobjede na američkim predsjedničkim izborima, a tajna služba mu šalje dodatno sigurnosno pojačanje u Wilmington.

Novi tim će napraviti  "zaštitni balon" oko Bidena nakon što su iz njegove kampanje javili tajnoj službi da će demokratski kandidat nastaviti koristiti kongresni centar u Wilmingtonu barem još jedan dan te da bi već danas ovdje demokrata mogao održati "važan govor".

New York Post piše da se povećava broj agenata koji motre na Bidena, no to svakako nije sigurnosni kapacitet koji dobija izabrani predsjednik. Iz tajne službe, kao ni iz Bidenove kampanje se o pojačanju osiguranja nisu oglasili.

Očekuje se da će konačni rezultati američkih izbora biti objavljeni danas, nakon što se tačno utvrdi stanje u Pensilvaniji i Georgiji, a slijede i Arizona, Nevada i Sjeverna Karolina.