Tegeltija: Prioritet će biti ekonomija

Ekonomija će biti prioritet budućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, izjavio je na konferenciji za novinare u Banjaluci Zoran Tegeltija, kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Tegeltija je rekao kako se nada da će ekonomskim mjerama i dobrom saradnjom sa entitetskim vladama uspjeti da postigne rezultate kroz koje će građani osjetiti poboljšanje životnog standarda.

Tegeltija je rekao da bi bi u prvoj sedmici decembra trebalo da u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine predstavi program rada Vijeća ministara i da očekuje da će tada biti potvrđeno njegovo imenovanje za predsjedavajućeg.

“Obaviješten sam da će u utorak, 26. novembra, biti održana sjednica komisije za izbor Vijeća ministara, gdje ću odgovarati na pitanja predstavnika političkih partija”, rekao je Tegeltija.

On je istakao da Republici Srpskoj pripadaju Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Ministarstvo transporta i komunikacija i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kao i tri mjesta zamjenika ministara.