Tehnički fakultet u Bihaću: U naredne dvije godine projektno usavršavanje nastavnog procesa sa više studijskih programa

.
Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću partner je „Erasmus+“ projektu koji će u naredne dvije godine osigurati usavršavanje studijskih programa arhitekture i građevine u Bosni i Hercegovini. Studijski programi građevinskog odsjeka Tehničkog fakulteta u Bihaću u naredne dvije godine bit će unapređeni sa pet studijskih programa. U planu je instaliranje savremene opreme za projektovanje vrijedne 30 hiljada eura, što će itekako poboljšati proces obrazovanja za oko 100 studenata...

BIHAĆ, 11. marta - Projekt u kojem učestvuje 16 fakulteta iz više zemalja među kojima i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću realizovati će se do 2023. godine.

 

Tokom tog perioda studijski programi će biti poboljšani po evropskom modelu, shodno mogućnostima svakog od partnerskih fakulteta. Promjene na bihaćkom fakultetu se odnose na Odsjek građevine. Prema riječima upućenih u ovaj proces, očekuje se da u budućem periodu inoviranje pet nastavnih planova i programa poluči puno više znanja nego što je to trenutno.

 

U tom pogledu osigurat će se potrebna oprema kroz zaprimljena donirana sredstva, a prije svega to će biti softveri koji će se koristiti za projektovanje u konstrukcijama mašinskim, građevinskim, drvnim za projektovanje puteva i druga programska crtanja. Novine koje su na pragu uvođenja u studijski program ove visokoškolske ustanove, kako smo zabilježili, nose dobrobiti za oko stotinu studenata prvog ciklusa građevinskog odsjeka.