Teroriste bacaju s litice i pucaju u njih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Home

Teroriste bacaju s litice i pucaju u njih (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)


Iračka vlada saopštila je da istražuje videozapis koji prikazuje kako se njihove vojne snage obračunavaju sa teroristima ISIL-a, tako što ih bacaju sa litice i potom u njih pucaju. 

Snimak koji je objavljen na internetu prikazuje uniformisane muškarce koji po podu vuku nenaoružanog, zakrvavljenog čovjeka te ga bacaju preko ruba litice.

Nakon što njegovo tijelo sleti 10-ak metara niže, upucaju ga nekoliko puta.

Taj video isječak je podijeljen na “Mosul Eye” Twitter nalogu, koji je osnovao nezavisni historičar te preko kojeg izvještava javnost o događajima u sjevernoiračkom gradu.

Brigadir general Jahja Rasol, portparol za Zapovijedanje zajedničkim akcijama izjavio je da “pomno promatraju objavljeni sadržaj o njihovim vojnicima” te istražuju svako neprimjereno ponašanje ljudi koji nose uniforme.

”Pratimo ovu aferu pažljivo te ako utvrdimo kršenje ljudskih prava od strane bilo koje sile, bilo da je riječ o protivterorističkim jedinicama, policiji, vojsci – smatrat ćemo ih odgovornim i posljedice će biti vrlo ozbiljne”, rekao je on.

Međutim, nije potvrdio autentičnost snimka, ali je dodao kako je moguće da ovakve videe stvaraju oni koji žele da umanje radost i samopouzdanje zadobijeno nakon velike pobjede nad ID.

Upozoravamo da video sadrži UZNEMIRUJUĆE SCENE!

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 26/09/2017 - 20:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top