Teško pretučen i vezan, Ibro uspio doći do šumara i reći ko ga je pokušao ubiti

Home

Teško pretučen i vezan, Ibro uspio doći do šumara i reći ko ga je pokušao ubiti


Pedesetosmogodišnji Ibro J. iz Jajca, koji je jučer pronađen teško pretučen i vezan u šumi nadomak Kupresa, zbog težine povreda hospitaliziran je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između A. D., za kojim se traga i Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, Ibro J. je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi. Oni dobro upućeni u slučaj navode kako je čak bio vezan za drvo.

Prema drugoj verziji događaja, A. D. je pretučenog i vezanog Ibro J. usput izbacio iz automobila.

Međutim, zvanične potvrde ni za jednu od spomenutih priča nema.

 

Ono što je poznato je to da je Ibro J. uspio izaći iz šume i doći do rampe kupreške Šumarije. Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju.

Ibro J. je do dolaska policije još nekako stajao na nogama, ali je bio u veoma teškom stanju i povraćao. Kada su policajci stigli, on im je, dok je još bio pri svijesti, ispričao kako ga je A. D. opljačkao, pretukao i pokušao ubiti. Nakon toga, njegov napadač sjeo je u mercedes i odvezao se u nepoznatom pravcu.

 

Povrijeđeni muškarac je hitno prevezen u Dom zdravlja u Kupresu, a potom u travničku bolnicu, odakle je zbog težine povreda odmah prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Pacijent je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju – kazali su nam kratko iz KCUS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je najviše udaraca zadobio u glavu.

Nikom nije jasno otkud Ibro J. iz Jajca u šumi kod Kupresa, niti kako je tu dospio. Pretpostavlja se da su se on i nasilnik odranije poznavali, kao i to da su motiv svega bila njihova međusobna novčana dugovanja.

 

(Izvor: bhindex)

Tagovi
Objavio: Wed, 11/10/2017 - 18:52

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top