Thaci: Ne smijemo ostaviti konflikt budućim generacijama

Predsjednik Kosova Hashim Thaci naveo je da je neoprostivo da buduće generacije budu taoci nedostatka hrabrosti političara na Kosovu da okončaju, kako je rekao, vijekovni konflikt sa Srbijom.

"Moramo razmisliti o svojim dostignućima, izazovima i nasleđu koje ostavljamo našoj djeci... Bilo bi neoprostivo da budućim generacijama ostavimo budućnost u kojoj bi bili taoci populističkih akata i nedostatka hrabrosti da okončamo vjekovni konflikt sa Srbijom", napisao je Thaci na Facebooku.

'Poslije sporazuma nova era'

On je dodao da vjeruje da bi uzajamnim priznavanjem između Srbije i Kosova bio otpočet proces suštinske transformacije rukovodstva Kosova i načina upravljanja.

"Ujveren sam da će poslije sporazuma početi nova era, gdje niko nikada neće moći da pretenduje da će dobiti glasove u ime nedovršene političke borbe sa Srbijom", dodao je Thaci.

"Kosovu je potrebna ova transformacija. Za efikasnije institucije, upravljanje koje se fokusira na reforme, ekonomski razvoj i socijalno blagostanje. Dugujemo to našoj djeci", naveo je Thaci na Facebooku.