Tijekom novogodišnje noći bečka policija imala je 1.877 intervencija te je šestero ljudi uhićeno

adad
Bečka policija je tijekom novogodišnje noći zabilježila 4.746 hitnih poziva, a to je rezultiralo s 1.877 intervencija. Uhićeno je šest osoba, tri zbog napada na policajce u centru grada, a ostale tri zbog upravnih prekršaja.

U trećem kotaru (Landstrasse), pet do sada nepoznatih osoba navodno je napalo dvojicu muškaraca te su ih tukli šakama i nogama. Policija pretpostavlja da su napadači koristili i teleskopsku palicu. Jedan od dvojice napadnutih je s teškim ozljedama prevezen na Hitnu pomoć, dok je drugi napadnuti lakše ozlijeđen.

U 11. bečkom kotaru (Simmering) izbio je požar na balkonu, vjerojatno izazvan vatrometom. Požar su ugasile profesionalne vatrogasne postrojbe. Policija je locirala navodnog počinitelja, koji živi preko puta.

U 22. bečkom kotaru (Donaustadt) pirotehničkim sredstvima oštećen je prozor doma za mladež, što je rezultiralo kratkotrajnim požarom na fasadi. Djelatnica osiguranja ozlijeđena je krhotinama stakla u predjelu lica, a vjerojatno je i dijete zadobilo udarnu traumu. U blizini su zaustavljeni navodni počinitelji, a radi se o 15-godišnjaku i 16-godišnjaku.

Bečka policija izvela je 153 intervencije zbog buke i 473 zbog upotrebe pirotehničkih sredstava. Napisano je ukupno 60 obavijesti sukladno Zakonu o pirotehnici i prikupljena su 22 odbornička mandata. Policajci su oduzeli brojne pirotehničke predmete.

Tijekom novogodišnje akcije policijski službenici pregledali su ukupno više od 150 ugostiteljskih lokala te su utvrdili da su tri i dalje radila nakon obaveznog policijskog sata u 22 sata. Tijekom demonstracija protiv mjera nije bilo incidenata.