Tijelo žene pronađeno na parkingu aerodroma: Izbodena na smrt, partner osumnjičen za ubistvo pobjegao u Keniju

.
Nakon što je utvrđeno da je Margaret pronađena mrtva, njena porodica se oglasila

Margaret Mbitu (31) pronađena je izbodena na smrt na sjedištu svog automobila na aerodromu Logan u Bostonu. Tijelo ubijene žene je pronađeno 31. oktobra na suvozačevom sjedištu na aerodromu, a za njeno zvjersko ubistvo se sumnjiči momak Kevin Kangete (Kangethe), koji je nakon zločina pobjegao u Keniju.

Njen nestanak prijavile su kolege i porodica nakon što je posljednji put viđena 30. oktobra oko 23 sata kako napušta svoj posao u Halifaksu, navodi Mirror. Nakon što je utvrđeno da je Margaret pronađena mrtva, njena porodica se oglasila.

- Sa žaljenjem vas obavještavamo da je Megi pronađena mrtva. Njena smrt se još uvijek istražuje - rekli su iz porodice.

Porodična prijateljica Džejn Vamb (Jane Wamb) je rekla da joj je djevojka bila kao kćerka.

- Veoma je žalosno što se neko odlučio da uradio ovako nešto. Veliki je gubitak za roditelje, rođake, zajednicu u cjelini, a rekla bih čak i za naciju. Molimo se Bogu da porodica nađe mir, a osoba koja je počinila gnusan zločin mora biti uhapšena - rekla je Džejn.

 

 

Foto:Whitman Police Department

Bivši specijalni agent FBI Dženifer Kofindafer (Jennifer Coffindaffer) kaže da agenti već komuniciraju sa lokalnim vlastima kako bi pronašli Kangetea i izručili ga nazad kako bi se suočio sa optužbama.

- SAD imaju sporazum o ekstradiciji sa Kenijom, tako da stvari izgledaju veoma dobro u smislu saradnje sa tamošnjim vlastima - rekao je Kofindafer.