Britanski tinejdžerski par se nakon večernjeg izlaska probudio u Barceloni

Britanci Tara Hammersley i Jack Messer su se zaputili u obični večernji izlazak, ne sluteći da će se probuditi u drugoj državi. Njih dvoje su krenuli da jedu, te su vidjeli avione i odlučili potražiti jeftine letove.

Oboje tvrde da se niza događaja slabo ili nikako sjećaju, ali da su sigurni da je cijelo putovanje bilo Jackova ideja. On je kupio karte te su se skupa ukrcali na avion. Obzirom da se nisu spremili za putovanje, nisu imali odjeće, novca ni hrane u Barceloni, piše Klix.ba.
 

Image

Tara se u Britaniju vratila u istoj odjeći u kojoj je i otišla iz nje, nakon što su njih dvoje proveli četiri dana u Barceloni. 

"Željeli smo otići jesti, ali smo onda vidjeli avione na aerodromu i odlučili upaliti 'Skyscanner'. Ja sam zatim kupio karte jer smo odlučili spontano odletjeti u Barcelonu", rekao je Jack.

Image

Tara je na to dodala kako im je malo nedostajalo da odu u Maroko, ali kako su se odlučili za Barcelonu jer je ona bila jeftinija opcija. 

"Ja se ne sjećam događaja od te noći, Jack mi je pomogao da sklopim sve dijelove slagalice. Posljednje čega se sjećam jeste da mi je pozlilo u toaletu u klubu", rekla je Tara dodajući da je mislila da je završila u raju onda kada se probudila u Barceloni. 

Zatim je pitala Jacka gdje su, te je i njemu trebalo nekoliko minuta da shvati šta su uradili. Zabrinuli su se, ali su se uspjeli opustiti i nasmijati na cijelu situaciju. 

"Sa sobom nisam imala lične dokumente, tako da mi nije jasno kako su nas pustili da prođemo do aviona. Jack je imao svoje dokumente, mislim da nam je to uvelike pomoglo. Svoje vrijeme u Barceloni smo odlučili provesti na najbolji mogući način, dane smo provodili na plaži a preko noći smo izlazili u grad", zaključila je Tara naglasivši da joj je njena majka sada oduzela njen pasoš za svaki slučaj.