fbpx Tokom dana pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima

Tokom dana pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima

Home

Tokom dana pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima


Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko putuju tokom dana, da prave češće pauze. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. 

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. 

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05.30 do 13.30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Radovi na deminiranju izvode se danas od 08.00 do 16.00 sati i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, kod mjesta Donja Vratnica, gdje se također mogu očekivati povremene polusatne obustave. 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(Izvor:hayat.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 28/06/2017 - 08:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top