Tokom današnje posjete USK federalni ministar poduzetništva upoznat s brojnim problemimakoji muče ovdašnje privrednike

.
BIHAĆ, 23. maja – Novoimenovani ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović, posjetio je danas Unsko-sanski kanton. Cilj njegove prve službene posjete Krajini bio je razgovor sa poduzetnicima ovog kraja, te pronalazak modusa rješavanja njihovih problema, odnosno problema svih onih koji proizvode i privrjeđuju u realnom sektoru.

Kao osnovni problem, poduzetnici ističu visoke namete na radničke plaće. Mijatović je obećao da je snižavanje nameta na plaće i povišica primanja radnika u fokusu Vlade Federacije i njegovoga resora.

Svoju posjetu Krajini, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta započeo je u Ključu i to firmi „Smarvet“ koja je kompletan svoj proizvodni kapacitet je stavila u službu izvoza.

Mijatović je u Sanskom Mostu sastao se sa privrednicima ovoga grada, koji su vrlo otvoreno i bez ustručavanja rekli koji su njihovi osnovni problemi, ali i zahtjevi prema njemu kao resornom federalnom ministru. Ministar Mijatović sa svojim krajiškim saradnicima posjetio je i nekoliko sanskih proizvodnih pogona.

U nastavku današnjeg obilaska krajiških privrednika, ministar Mijatović sastao se s predstavnicima velikokladuških privrednika, kao i gradonačelnicima Bosanske Krupe i Bihaća.

 

Foto:RTV USK