Tomik Levy: Je li u duhu islama drogirati se, krasti milione od respiratora pa doći na šerijatsku svadbu, falsifikovati diplome, ne liječiti bolesne?

Foto: Avaz
Mene moja vjera ne spriječava da slavim Bajram, da dajem mise u katoličkoj crkvi za svoju svekrvu Vahidu, da slavim Bajram kao jedan od pet najvećih praznika u mom domu, navela je primadona Sarajevske opere..

Margit Tomik-Levy, primadona Sarajevske opere, poslala je snažnu poruku u kojoj se dotakla praznika. Kazala je kako se nema kada praznovati.

- Dušmani nam ne daju ni tri dana smirom sastaviti. Prvo Fadil obeća svim penzionerima po 50 KM pa onda ukrade polovini. Velemajstor primitivnog pljačkanja ovako veli: "Ako u jednom domaćinstvu dvoje dobija penziju, samo jedan će dobiti 50 KM. Bez masnog konopca se te strvine nećemo riješiti. Onda ovi mamlazi kontra Nove godine. Do ujutro će smisliti još nešto drugo. Ni jedan dan bez strešenog naroda je novi moto kleronacista na vlasti....

Da ne pravite od Bosne Teheran?

Mene moja vjera ne spriječava da slavim Bajram, da dajem mise u katoličkoj crkvi za svoju svekrvu Vahidu, da slavim Bajram kao jedan od pet najvećih praznika u mom domu, da koljem kurban za svoju svekrvu Vahidu, da idem na posne i mrsne slave prijateljima, da su mi svetinje 11. maj i bilo koji dan koji donese nešto dobro narodu BiH.

- Vas vaša vjera spriječava da slavite Novu godinu, praznik kojem se sva djeca na planeti raduju. To nije u duhu islama!!! Ma, majke vam?... A, je li u duhu islama pijančiti po birtijama, pijan dolaziti na Bajram namaz, sa džume ici u granap i tovariti u auto 3 gajbe piva, drogirati se, ukrasti osam miliona od respiratora pa doci na šerijatsku svadbu? Je li u duhu islama falsifikovati diplome, ne liječiti teško bolesne ljude, lagati i krast? Je li u duhu islama naplaćivati molitve i pljačkati porodice umrlih astronomskim cenama dženaza?... - pita primadona Sarajevske opere.

- Je li paketić čokoladica, keksa, narandži i bombona za decu u suprotnosti sa islamskom naukom? Jesu li jelke i lijepe šarene lampice čarolija za djecu ili din dušmani islama? Kakvu to vi BiH želite? Je li ovo BiH po vašoj mjeri? Šta ćete sada reci Dodiku i Čoviću? Da ne pravite od Bosne Teheran? Pa eto ste ga napravili.

Stidite se jer ste izdajnici BiH

- To je sramota nanesena poštenim Bošnjacima i vjernicima. Dok vi lijepite ovakve plakate i skidate plakate drugih konfesija, vidite li u svom ogledalu lice fašistickog đubreta iz Srebrenice koji je skidao vaše, Bajramske. Koji ste vi licemjeri, koji ste vi neprijatelji BiH. U isto vrijeme dok vi trošite pare za tu sramotu od plakata, vaši prvaci odoše da troše pare u Dubai, Emirate, Maldive. Slave ljudi Novu godinu od nama pohapanih para - poručuje Tomik-Levy.

- Imate li vi uopšte predstavu da svi Bošnjaci nisu vjernici? Da ima ateista, agnostika... da ih ima koji su prešli na druge vjere. Šta ćete sa njima? Isto što i sa nama „(pre)ostalim“?

Stidite se vi svi u IZ koji buržoaski luksuzno živite od islama. Stidite se đubradi iz SDA, ASDA, NP. Stidi se nesposobna gradonačelnice koja nisi u stanju okititi Sarajevo za Božić (jer to nije tvoj praznik i nije u duhu tvoje vjere). Ako se grad kiti za Bajram, ako tada ima para onda se moraju naći pare i za ostale velike vjerske praznike. Ali, vi đubrad odvratna ćete radije spiskati pare na kantonalni turizam u Dubaiju. Rodili ste se kao đubrad i umrijet ćete kao đubrad beskorisna.

Stidite se što se niko od vas nije oglasio i osudio ovo što i u Džamahiriji smatraju primitivizmom. Šta to znači? Znači da ste vi organizatori te bruke. Znači da sve radite kako bi se BiH pretvorila u tri vjerska koncentraciona logora. Stidite se jer ste izdajnici BiH istog kalibra kao Dodik i Ćović.