Tradicionalna Trahanijada uveselila danas mnoge Bišćanke i Bišćane

.

Današnja Trahanijada koja je organizirana u u sklopu manifestacije Jesen na Gelenderima je definitivno ispunjena divnim trenucima, zabavom uz tamburaški sastav Bedem iz Bihaća i KUD Ašik Kaldrma, ukusnom hranom i uspješnim odabirom najbolje ovogodišnju trahane.

Žiri u sastavu: Suzana Jahić (profesor na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću, Prehambeni odsjek), Majda Piralić (koordinatorica projekata na polju kulture & Centra KRAK) i Alaga Bajrić (kuhar) odlučio je da je ovogodišnju najbolju trahanu spremila ekipa "Pivnica Bik" kojima i ovim putem čestitamo na učešću i zaluženom prvom mjestu!

Naravno, čestitke idu i osvajačima drugog mjesta za najbolju ovogodišnju trahanu, Midžića jezero - Tenis klub "Una-gem", kao i Udruženju Žene Brekovice na osvojenom trećem mjestu, ali i svim ostalima učesnicima ovogodišnje manifestacije čiji je cilj promovisanje kulinarske tradicije kroz takmičenje u pripremi specijaliteta.

Hvala svima na zabavnoj jesenjoj nedjelji!

Najbolja ekipa je osvojila i posebno izrađenu nagrada koju je Turistička zajednica Grada Bihaća kreirala u saradnji sa malom lokalnom tvornicom sreće posvećenom stvaranju unikatnih i elegantnih kreacija od prirodnih materijala - Craft&Timber.

Čestitke svima i nadamo se da će na našem kantonu i našim gradovima biti više dobrih, kulturnih dešavanja.