I ove godine tradicionalna Večer Kur'ana u džematu Brekovica

Četvrtu godinu za redom džemat Brekovica i Medžlis IZ Bihać organiziraju Večer Kur'ana posljednju noć tekuće 2018. godine. I ove godine će brojni ljudi iz cijele Krajine krenuti put Brekovice na ovaj jedinstven i poseban program.

I ove godine će brojni hafizi i učači Kur'ana Časnog svojim učenjem i milozvučnim glasovima nastojati oplemeniti srca prisutnih. Ove godine će učešće uzeti: Hafiz Mehmed Kudić, hafiz Dževad Šahinović, hafiz Edin Fajković, Naim-ef. Hamzabegović, prof. Sinanudin Bajrić, Adis-ef. Skalić, Ahmed-ef. Hašić, Madžid Aganhodžić i Emana Imširović. Ove godine ćemo slušati jednog od najmlađih učača Kur'ana u BiH, koji svojim prelijepim glasom interpretira Božiju knjigu. Radi se o Madžidu Aganhodžiću, mladom učaču Kur'ana i ilahija.

 

U sklopu programa predviđeno je i predavanje posebnog gosta. Ove godine će specijalni gost biti hafiz Nijaz Aganhodžić, profesor u medresi "Osman-ef. Redžović" iz Velikog Čajnog kod Visokog, istaknuti predavač i vrhunski učač Kur'ana Časnog.

 

S toga pozivamo sve zainteresirani da u ponedjeljak, 31.12.2018. u 18 sati budu u džamiji u Brekovici gdje će se klanjati jacija-namaz, a potom i održati program Večeri Kur'ana, koji je do sada dobijao najveće ocjene za organizaciju i realizaciju navedenog programa.