Tragično okončana potraga: Pronađeno tijelo četverogodišnjeg dječaka

GSS
Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri

 

Potraga na vodi za četverogodišnjim E. K., za kojeg se sumnjalo da se utopio u rijeci Neretvi zajedno sa svojim ocem, Agronom Kerelajem, a koju su jutros otpočeli pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, nažalost, tragično je okončana.

Kako je potvrđeno iz Spasilačke službe, tijelo mališana je pronađeno na lokalitetu ispod Avijatičarskog mosta u Mostaru. Tijelo je pronađeno nakon što su se u potragu uključili i konjički rafteri. 

Zoran Vlaho, voditelj ISS-a, ranije je kazao da su timovi na kajacima detaljno pretražili dio uz obale rijeke u dužini od 1,5 kilometra, od mjesta pronalaska automobila do Avijatičarskog mosta, a detaljnu potragu u koritu rijeke Neretve, pogotovo, uz desnu obalu su bili uključeni ronioci.

Oni su dan ranije pregledali vozilo, u kojem je pronađeno Kerelajevo tijelo i područje u blizini automobila u krugu od 50 metara.

U potragu su se uključili i rafteriski timovi iz Konjica, koji će čamcima pretražiti dužu dionicu, vjerovatno, sve do Čapljine.

U potragu su, podsjećamo, bili uključeni pripadnici GSSuBiH, čija je članica i ISS, odnosno, brojni spasioci iz skoro svih službi, koji su tokom jučerašnjeg dana vršili potragu na kopnu, a u kojoj je učestvovalo 75 članova.

Međutim, potraga na kopnu je bila prilično limitirana u ovoj situaciji s obzirom na to da se brojnim mjestima zbog nepristupačnog terena sa obale, zapravo, nije moglo ni prići.

Podsjetimo, nestanak Kerelaja je u subotu policiji prijavila njegova supruga D. K. koja je policiji kazala da se on, prema posljednjim informacijama, zajedno sa njihovim sinom, udaljio u petak u 18 sati iz njihovog ugostiteljskog objekta „Roki“ u naselju Kolonija-Rodoč.

Njegov mobilni telefon je u nedjelju pronađen na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, a trebao bi istražiteljima biti od koristi, nakon vještačenja. Obdukcija će, najvjerovatnije, biti obavljena sutra.

Za sada nema nikakvih informacija o tome kako je automobil, marke Isuzu, završio u rijeci Neretvi.

 

Foto: M. Smajkić