Tramp uložio žalbu na sudsku odluku o blokiranju finansija za izgradnju zida sa Meksikom

Tramp tvrdi da je izgradnja zida neophodna da bi se sprečio ulazak ilegalnih migranata u SAD

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) uložio je žalbu na odluku suda da se njegovoj administraciji blokira pristup sredstvima u iznosu od 2,5 milijardi dolara, predviđenih za borbu protiv droge, a koje je planirao da iskoristi za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Iz Ministarstva pravde SAD saopćeno  je da će uložiti zvaničnu žalbu na jučerašnju odluku Okružnog suda u Ouklandu u američkoj državi Kaliforniji.

Sudija u Ouklandu Hejvud Džulijam (Julian)  izjavio je da je sud procenio da nije zakonit predlog Trampove administracije da se novac namijenjen za borbu protiv droge preusmjeri Ministarstvu odbrane SAD.

Smjesta ulažemo žalbu i mislimo da će biti usvojena. Ne vidim razlog zašto ne bi bilo tako - rekao je Tramp na samitu Grupe 20 u Osaki. 

Administracija američkog predsjednika je u februaru proglasila vanredno stanje kako bi se uradio reprogram 6,7 milijardi dolara za izgradnju zida, koje je Kongres SAD izdvojio za druge potrebe, prenosi Dnevni avaz.

Tramp tvrdi da je izgradnja zida neophodna da bi se sprečio ulazak ilegalnih migranata u SAD, ali do sada nije dobio odobrenje Kongresa.