Tramp zbog blokade vlade odgodio Pelosijevo putovanje u Brisel, Egipat i Afganistan

Predsjednik SAD, Donald Trump, odgodio je posjetu predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa, Nancy Pelosi Briselu, Egiptu i Afganistanu, kazavši da je to nemoguće dok traje blokada vlade.

U pismu koje je objavila portparol Bijele kuće Sarah Sanders, navodi se da će sedmodnevna posjeta biti održana kada blokada vlade bude okončana.

- Sa žaljenjem vas informiram da je, imajući u vidu blokadu vlade, Vaše putovanje u Brisel, Egipat i Afganistan odgođeno. Na ovu sedmodnevnu ekskurziju moći ćete otići tek po okončanju blokade vlade. 

S obzirom na to da više od 800.000 odličnih američkih radnika ne dobiva plaću, siguran sam da ćete se složiti sa mojom odlukom. Također, smatram da je mnogo bolje da ste za to vrijeme u Vašingtonu, te da sa mnom pregovarate u cilju okončanja blokade, kako prenosi Hayat.ba.


Naravno, ukoliko i dalje želite otputovati, možete to učiniti komercijalnim letom - navodi se u saopćenju koje je potpisao Trump.

Podsjećamo, Pelosi je u srijedu pisanim putem poručila Trampu da zbog blokade vlade treba odgoditi svoje godišnje obraćanje naciji, tradiciji gdje predsjednik SAD naglašava ciljeve administracije za predstojeću godinu.