Transrodni muškarac požalio se na osoblje bolnice u kojoj je rodio: Zvali su me mama

.

Nisu svi koji rađaju mame, poruka je Bennetta Kaspara-Williamsa koji je u listopadu 2020. carskim rezom rodio zdravog dječaka. Ovaj 37-godišnji transrodni muškarac požalio se da ga je osoblje bolnice neprestano nazivalo mamom, piše Daily Mail.

"Rođenje s maternicom ne znači začeće ili sigurnost. Važno je da prestanemo definirati ženskost u smislu majčinstva. Nije istina da sve žene mogu postati majke, da sve majke nose svoju djecu ili da su svi ljudi koji nose djecu majke", pojasnio je. 

Kaspar-Williams shvatio je da je transrodan 2011. Rođen je kao žena, a onda je odlučio promijeniti spol. Svoju tranziciju počeo je 2014. godine. Taj proces uključivao je operaciju gornjeg dijela tijela, za koju je izdvojio 5000 dolara.

"Bilo je stvarno oslobađajuće. Kao da je ogroman teret pao s mojih ramena", dodao je.

Začeće i trudnoća sa suprugom Malikom nisu mu bili izazov. Jedino zbog čega je osjećao nelagodu bio je način na koji su liječnici neprestano pretpostavljali njegov spol. Iako ima bradu, ravna prsa i oznaku muškog spola u dokumentima, svi su ga neprestano oslovljavali kao "majku" ili "gospođu", tvrdi. 

 

"Nema boljeg osjećaja od toga da mogu reći da sam tata koji je stvorio vlastito dijete", ističe Kaspar-Williams. 

Sina uči da ima dva tate, što smatra prirodnim i normalnim.