Traže vještačenje majke optužene za ubistvo sinčića

U Višem sudu u Podgorici danas je ponovo odgođen početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgrice, optuženima za ubistvo Jeleninog 15-mjesečnog sina Pavla.

Šišić i Jovović bi 12. februara trebali iznijeti odbranu, javlja RTV Crne Gore.

Branilac Jelene Jovović, advokat Miomir Joksimović zatražio je da se prije glavnog pretresa provjeri je li optužena Jovović sposobna da učestvuje na glavnom pretresu.

- Branilac okrivljene tražio je da se utvrdi njena procesna sposobnost da li može pratiti i učestvovati u glavnom pretresu, a da ne iznosi informacije koje bi njoj mogle štetiti. U tom smislu istakao je da ona prima određenu medicinsku terapiju, pije "diazepan", pa je zbog toga glavni pretres odgođen - kazao je Damir Lekić, advokat Nermina Šišića.

Prema navodima optužnice, Nermin Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Jovović se prvobitno teretila za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, ali je Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalificiralo krivično djelo.

Sin Jelene Jovović, koji je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života i kojeg su ljekari uspjeli da reanimiraju, nije izdržao i već sutradan podlegao je teškim povredama.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.