Traži se milijunaš u BiH: Dobio na lotu 3 milijuna eura, još se nije javio, ima još mjesec dana

.
Ukoliko se dobitnik ne javi u tom roku, predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću

 

Vlasnik dobitne srećke u vrijednosti od čak 3,2 milijuna eura još uvijek se nije javio u prostore Lutrije, javlja Kurir.

Naime, dobitnik iz Banja Luke još uvijek nije preuzeo osvojeni iznos, a kako navodi direktor Lutrije Republike Srpske Goran Šaula postoji točno određen rok u kojem se mora javiti.

- Kad se javi i utvrdi njegov identitet točno se zna dalji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u trenutku isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu, niti saznanje šta ćemo sa porezom na dobitak - rekao je Šaula.

Prema njegovim riječima, ukoliko se dobitnik ne javi u tom roku, predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću.

- Kad nema isplate dobitka, nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih, a događa se nekada da se neko od dobitnika ne javi. Ukoliko se za veći dobitak nitko ne javi onda se postupa po Zakonu sa tim dobitkom. Ovo nije tako rijetka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mjesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak - pojasnio je Šaula.

Dobitni listić izvučen je polovicom rujna, a dobitni brojevi bili su 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.