Tražite od Allaha, on će vam pomoći!

Ukoliko iskreno zamolite Allaha za uputu, vjerujući u Njega i pouzdajući se u Njega, On će vas uputiti. Ukoliko Mu se približite sa poniznošću i vjerom i zatražite da vam pomogne, On će vam pomoći.


Gospodar vaš je rekao:

Pozovite Me i zamolite, Ja ću vam se odazvati! (el-Mu’min,60) Više puta sam to doživio u svom životu. Allah je stvaran i čuda se događaju.

Sjećam se kada sam jednom bio duboko zbunjen oko stvari koja mi je bila jako važna. Klanjao sam noćni namaz i počeo sam plakati. Nakon namaza legao sam pored sedžade i zaspao. Te večeri sanjao sam jedan od najmoćnijih snova koje sam ikada imao s vrlo jasnim odgovorom na moj problem. Onda sljedeće večeri sam bio vani i opet sam imao određene sumnje i odjednom ogroman meteor proparao je nebo tačno ispred mene. Bio sam izvan sebe i glasno sam se nasmijao jer Allah mi stvari nije mogao učiniti jasnijim.

Ne obećavam vam san ili meteor, ali Allahovo obećanje je istinito. On će vam odgovoriti, možda na načine koje ćete jasno vidjeti ili na načine kada nećete.

Odgovor može biti da vas zaštiti od zla ili da vam podari nešto bolje od onoga što ste tražili. Ili odgovor može biti samo osjećaj vjere i smirenosti u srcu koji će vam omogućiti da nastavite dalje samouvjereno. On će vam pomoći.