Tri godine od Arnelinog ubistva, njen ubica poručuje: “Volim je i danas” (VIDEO)

Nalaz obdukcije je pokazao da je Arnela imala nekoliko uboda nožem po vratu, a uočeni su i lomovi ključne kosti i kičme koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice

Na današnji dan, prije tri godine, svirepo ubistvo 24 – godišnje Arnele Đogić iz Olova šokiralo je sve građane naše zemlje ali i stanovnike regiona.

Nakon što je prvi put vidio svoju bivšu djevojku Arnelu sa drugim muškarcem u Olovu, monstruozni zločin je do u detalje isplanirao njen bivši momak Avdija Selimović. U svemu mu je pomogao Muriz Brkić, prijatelj i školski drug.

Ljubomorni Selimović je skovao pakleni plan, pa su djevojku su tog kobnog 27. februara 2016. godine najprije pretukli i preko usta joj stavili pvc uže kako ne bi mogla dozivati upomoć. Potom su je davili i na kraju zaklali, a njeno tijelo su bacili sa litice visoke 70 metara u kanjon Stupčanice.

Nakon toga su otišli u kafanu, gdje su pili i veselili se, te trošili Arnelin novac. Naknadno su uhapšeni nakon čega su sve i priznali. Tijelo djevojke pronađeno je nekoliko dana nakon ubistva.

Nalaz obdukcije je pokazao da je Arnela imala nekoliko uboda nožem po vratu, a uočeni su i lomovi ključne kosti i kičme koji su nastali prilikom bacanja tijela sa litice, prenosi Fokus.ba.

Selimović i Brkić su prvomoćno osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva djevojke. Nakon izricanja presude, sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da bi se ubila osoba bez ikakvog razloga.

Ekipa emisije “Slučajevi X” snimila je ispovijest ubica, a priča je objavljena uz saglasnost porodice rahmetli Arnele Đogić. Na upit novinara kako su mogli učiniti tako nešto, kazali su da ni sami ne znaju. Kažu kako nisu razmišljali ni o čemu u tom trenutku, te da su bili pijani i drogirani.

– Alkohol i droga su učinili svoje. I ljubomora. Volio sam je. I danas danile… Ne znam šta se desilo, još ni sada nisam svjestan da sam to mogao uraditi – kazao je Selimović.

Brkić je kazao da se kaje, da ne zna kakva je to blokada bila da mu je omogućila takav čin, te da mu je to najveća greška koju je napravio u životu.

Prilog pogledajte u nastavku.