Tri osobe poginule u prometnoj nesreći u Flachgau

nesreca

Teška prometna nesreća u petak navečer kod Antheringa (Flachgau) u saveznoj pokrajini Salzburg odnijela je tri ljudska života.

Kako saznaje lokalni ORF, oko 22 sata je došlo do teške prometne nesreće u Lamprechtshausener Straße u blizini izlaza Acharting. Putnici su se vozili u pravcu Salzburga, očigledno prebrzo, zbog čega je automobil proklizao, udario u zaštitnu ogradu i udario u više stabala.

Pukim slučajem su dvojica zaposlenika Crvenog križa prolazili tom dionicom, no svaka pomoć trojici muškaraca je bila prekasna. I za vatrogasce je akcija spašavanja bila komplicirana: „Kada smo stigli na mjesto nesreće, vidjeli smo da se jedna osoba oživljava, a druga je već proglašena mrtvom. Kad smo pažljivije pregledali vozilo, ustanovili smo da se u podnožju nalazi treća osoba koju smo oslobodili hidrauličkim alatom, no svaka pomoć je prekasno stigla za sve troje“.

Među žrtvama su 25-godišnjak i 29-godišnjak iz Salzburga te jedan 36-godišnjak iz Njemačke, a nije poznato tko je upravljao vozilom budući da sve tri osobe nisu imale vozačku dozvolu, a nisu bili ni vezani.