Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši

asd
Hitna pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 77 pacijenata. Dežurni doktori bili su Kasim Selman i Ševal Mešanović. U Covid ambulantu javilo se 9 pacijenata, bez upućivanja.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

Isporuka pitke vode i električne energije je uredna, kao i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Organizacijski odbor manifestacije „Dani sjećanja, kulture i sporta Kudići 2021“ obavještava da će se ovogodišnja manifestacija odvijati tokom dva dana. Manifestacija počinje danas okupljanjem u 17h kod Spomen – obilježja u Kudićima i nastavkom na igralištu „Hura“ u Kudićima. Sutra je planiran kulturno – umjetnički program i završetak seniorskog malonogometnog turnira. Dobrodošli na manifestaciju „Dani sjećanja, kulture i sporta Kudići 2021“.

Na putevima u Bosni i Hercegovini i danas iz BIHAMK-a očekuju pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima na izlazima iz gradskih zona. Prije polaska na put na vrijeme provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme isključite rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 37°C, na jugu zemlje do 40°C.

Stabilno i sunčano vrijeme podržavat će povoljne biometeorološke prilike što će pozitivno utjecati na raspoloženje većine ljudi. Visoke dnevne temperature zraka i izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima kod osjetljivih osoba i hroničnih bolesnika mogli bi dovesti do nešto jačh tegoba. Poželjno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.