Tri saobraćajke u Velikoj Kladuši, zastoji na graničnim prelazima iz oba pravca

asd
Policijski službenici su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirali jedno narušavanje javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratio 71 pacijent. Četiri pacijenta su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Ševal Mešanović i dr. Amra Zulić.

U COVID ambulanti pomoć je pružena jednom pacijentu.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju. Radilo se o gašenju požara koji je zahvatio njivu u mjestu Tuk. Intervencija je trajala od 15:20 do 15:55h, saznajemo od dežurnog vatrogasca Sadikovića.

Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša nas informišu da je elektronapajanje stabilno.

Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati  sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 31 do do 37, na jugu do 39 °C.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu javiti tegobe poput nervoze, iscrpljenosti i glavobolje. U poslijepodnevnim satima, ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne ugođaj bi povremeno mogli pokvariti kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine.

BIHAMK

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjm satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na graničnom prelazu Deleuša duga je kolona vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros su kraća zadržavanja na izlazu iz BiH.