Trijumfalan nastup učenika Richmond Park Collegea Bihać na BOSEPO 2020

skdjsjdl
Naši srednjoškolci sa Unsko-sanskog kantona, predstavnici Richmond Park Collegea u Bihaću su se na nedavnoj BOSEPO 2020 Olimpijadi okitili brojnim odličjima i osvojili mnoge prestižne nagrade, kao i stipendije za studiranje. Možemo istaći kako su predstavili svoju školu i naš kanton u dobrom svjetlu.

Niz uspjeha na 11. BOSEPO takmičenju nas je i ove godine učinio ponosnim.

Richmond Park Schools u Bihaću su ove godine oborile rekord u broju prijavljenih projekata i učenika. Naše škole predstavljalo je 54 učenika u 7 različitih kategorija.

Učenici Richmond Park Collegea u Bihaću su se vratili sa 5 zlatnih, 10 srebrnih i 13 bronzanih medalja.

U Short Movie kategoriji učenik Faruk Hamzić(4.razred) i učenica Nizama Husetić(3.razred) su osvojili glavnu nagradu, stipendiju Internacionalnog Burch Univerziteta. Učenici Amar Pašagić i Aladin Ćemalović(učenici 4. razreda) su osvojili zlato u kategoriji Energija, dok su učenici Ismar Mahmutović, Ajša Huremagić, Suana Dedić i Melisa Huremagić (učenici 2. razreda srednje škole) zlato osvojili u kategoriji OKOLINA.

Velike pohvale idu i najmlađim učenicama Ismedini Kurtović i Farah Tutić (6. razred osnovne škole) koje su u Junior kategoriji osvojile zlato. Našim učenicima čestitamo od srca i želimo im puno uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Završetkom Bosepo 2020 Olimpijade naši učenici su stekli pravo da našu domovinu predstavljaju na međunarodnim takmičenjima širom svijeta."

Djelić atmosfere sa BOSEPO 2020 Olimpijade pogledajte u galeriji: