Trojica mladića spasili muškarca iz hladne Une: “Dok su drugi slikali i gledali, nas trojica smo pomagali"

.
U srijedu poslijepodne, grupa mladića iz Bihaća pokazala je hrabrost i odlučnost spasivši muškarca koji se našao u opasnosti u hladnoj rijeci Uni – piše Crna-Hronika.

 

Albin Mujagić (16), Faris Dupanović (17) i Edin Lipovača (16) bez oklijevanja su reagovali čim su vidjeli muškarca kako tone u rijeci. Skočili su u vodu i plivali prema njemu, ignorirajući vlastitu sigurnost kako bi spasili život.

Unatoč hladnoći i teškim uslovima, mladići su uspjeli stići do muškarca i izvući ga iz vode. Brzom reakcijom, uspjeli su stabilizirati muškarca dok su čekali dolazak hitne pomoći.

“Muškarac je upao sa bedema u unski kanal. Tvrdi da mu se zamantalo i da je pao u vodu, a da ga je Una nosila ispod mosta. Ja i dvojica kolega, čim smo vidjeli situaciju krenuli u spašavanje.

Dok su drugi slikali i gledali, nas trojica smo pomagali

Muškarac nije mogao da pliva, tvrdeći da su mu se zgrčile ruke, vajda od hladnoće. Također mu se i jakna natopila sva hladnom vodom, pa je sav nekako težak bio- Uhvatili smo ga i uspješno izvukli na obalu.

Svi znamo da je Una prelijepa ali i opasna rijeka. Pogotovo na dijelovima gdje su brzi kanali, uski prolazi, gdje je javljaju kao turbine od vode. Na ovom dijelu, rijeka je duboka 2,3 metara. Moram istaći i sugrađankinju koja mu je pomogla, tako što mu je dala suhu odjeću i obuću, te pozvala Hitnu pomoć” – rekao je Albin Mujagić za portal Crna-Hronika.

Svjedoci ove herojske akcije hvale hrabrost i brzinu mladića, ističući da su pokazali izuzetnu solidarnost i humanost. Ova trojica učenika Mašinko-saobraćajne srednje škole u Bihaću pokazali su važnost međusobne podrške i solidarnosti u teškim situacijama.