Putin: Trump je iznimno talentiran pojedinac, a Biden karijerni političar

putin
Bijela kuća najavila je da će Biden na dnevni red staviti pitanja poput hakerskih napada koji su dolazili iz Rusije, moskovsku agresiju na Ukrajinu, zatvaranje disidenata i druga pitanja koja ugrožavaju te odnose.

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u intervjuu za američki NBC News, uoči susreta s predsjednikom Joeom Bidenom idućeg tjedna, da su rusko-američki odnosi na najnižoj točki zadnjih godina.

Putin i Biden sastat će se u srijedu u Ženevi. Bijela kuća najavila je da će Biden na dnevni red staviti pitanja poput hakerskih napada koji su dolazili iz Rusije, moskovsku agresiju na Ukrajinu, zatvaranje disidenata i druga pitanja koja ugrožavaju te odnose.

"Imamo bilateralne odnose koji su se pogoršali spustivši se na najnižu razinu posljednjih godina", kazao je Putin.

Putin je odao priznanje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu kao "iznimnom, talentiranom pojedincu" i kazao da je Biden, karijerni političar, "sušta suprotnost" Trumpu.

Upitan za komentar Bidenove izjave u ožujku u kojoj ga je nazvao ubojicom, Putin je odgovorio da je čuo desetke takvih optužbi. "To nije nešto što me u konačnici brine", rekao je.

Biden je na početku svog osmodnevnog posjeta Europi rekao kako SAD "ne traže sukob s Rusijom". "Želimo stabilan i predvidljiv odnos...no bio sam jasan: SAD će odgovoriti na robustan i smislen način ako ruska vlada krene sa štetnim aktivnostima". 

NBC News navodi kako je Putin opovrgnuo da ima saznanja o bilo kakvim hakerskim napadima iz Rusije te da je pozvao Bidena da sklope sporazum vezan uz kibernetiku. Putin je također odbacio navode Washington Posta da se Rusija sprema opskrbiti Iran naprednim satelitom koji bi omogućio Iranu praćenje potencijalnih vojnih ciljeva na Bliskom istoku.

Ustvrdio je da je riječ o "fake newsu", lažnim vijestima, te da on o tome ništa ne zna, prenosi Hina.

Foto: Xinhua