Trump o blokadi: To što su učinili Facebook, Google i Twitter je prava sramota

.
Donald Trump je nazvao "pravom sramotom" odluku društvenih mreža da privremeno zatvore njegove profile, u priopćenju objavljenom pošto je Facebookov nadzorni odbor objavio da produljuje zabranu objavljivanja poruka na Facebooku i na Instagramu koja se odnosi na bivšeg predsjednika.

"To što su učinili Facebook, Twitter i Google prava je sramota", napisao je u priopćenju.

 

"Američkom predsjedniku su oduzeli slobodu govora jer se luđaci s krajnje ljevice boje istine, ali istina će ionako izaći na vidjelo, veća i snažnija nego ikad", dodao je Trump, smjerajući na neutemeljene optužbe koje je ranije iznio u vezi s američkim predsjedničkim izborima održanim u studenom 2020.

 

"Narod ove zemlje to neće trpjeti! Ove skupine društvenih mreža moraju platiti političku cijenu i više nikad im se ne smije dopustiti da uništavaju i kljaštre naš izborni proces", dodao je bivši američki predsjednik.

 

Napad na velike tehnološke tvrtke

Na istom tragu, republikanski zastupnici u Kongresu reagirali su zaprijetivši napadom na velike tehnološke tvrtke ako na sljedećim parlamentarnim izborima na sredini mandata u studenom 2022. ponovo osvoje većinu.

 

Ako Facebook "može zabraniti pristup predsjedniku Trumpu, onda to mogu učiniti i svakom konzervativcu", objavio je na Twitteru vođa republikanske manjine u Zastupničkom domu Kevin McCarthy. "Republikanska većina u Domu ograničit će moć tehnoloških orijaša nad našom riječi", obećao je.

 

Facebookov Nadzorni odbor potvrdio je suspenziju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa s te društvene mreže, ali je Facebooku dao šest mjeseci da odredi "razmjeran odgovor" za ubuduće.