Trump o historijskom sporazumu dvije Koreje: Izgleda da je mir ipak moguć

Predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je u petak da će se uskoro sresti sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong-unom radi denuklearizacije Korejskog poluotoka i dodao kako se nada danu kada će Sjeverna i Južna Koreja živjeti u miru.

Govoreći američkim sportistima koji su sudjelovali na zimskoj Olimpijadi u Južnoj Koreji, Trump je komentirao susret sjevernokorejskog i južnokorejskog čelnika, izrazivši nadu da obje strane "jednoga dana mogu živjeti u skladu, napretku i miru", prenosi Index.hr.

"Izgleda da je to moguće", istakao je Trump. 

"Kada sam ja počeo, ljudi su komentarisali kako je to nemoguće. Govorili su da postoje dvije alternative - ili ih pustimo da imaju što imaju ili krenemo u rat. A sada imamo puno bolju alternativu za koju nitko nije ni mislio da je moguća", dodao je.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in usuglasili su se na historijskom sastanku na vrhu u petak da će stremiti ostvarenju niza historijskih ciljeva, uključujući denuklearizaciju Korejskog poluotoka i službeni završetak rata.

Sastanak dvojice korejskih predsjednika uvertira je u još neočekivaniji susret - Kima i Trumpa.