Trumpov sin reagirao je na suspendovanje očevog profila na Twiteru

.
Donald Trump mlađi, sin trenutnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, nakon njegovog suspendovanja na Twitteru, rekao je da se svijet smije Americi, a sloboda govora je "mrtva" i pod kontrolom "moćnih ljevičara".

"Svijet se smije Americi, a Mao, Lenjin i Staljin se smiješe. Jesu li velike tehnološke kompanije sposobne cenzurirati predsjednika? Slobodu govora je mrtva i kontroliraju je moćni ljevičari", napisao je Trump mlađi na Twitteru.

Također je objavio link vlastite web stranice, objasnivši da to čini u slučaju da postane "sljedeći" Twitter account koji će biti zabranjen.

Twitter je prethodno trajno zamrznuo Trumpov account zbog "rizika od daljeg poticanja na nasilje". Pored toga, ove sedmice su Facebook, Twitter, Instagram i druge društvene mreže na različite rokove zatvorili pristup Trumpovim profilima.

Razlog za takve mjere bio je apel američkog predsjednika prosvjednicima, koji su 6. januara priredili pogrom u zgradi američkog Kongresa. Trump je pozvao svoje pristalice da se ponašaju mirno, a zatim je osudio njihov postupak, u isto vrijeme ih je nazivao patriotama i nastavio tvrditi da su izbori namješteni.