Turista u Splitu prelazio iz jednog apartmana u drugi, pa se nabio na ogradu

hitna
Brzom intervencijom pripadnika Javne vatrogasne jedinice Podstrana i DVD Podstrana kod Splita, noćas oko 03.30 spasen je mladić koji je pokušao da preskoči metalnu ogradu, ali je tom prilikom zadobio tešku povredu.

 

Najvjerovatnije je riječ o stranom turisti, mlađem muškarcu, ali će sve detalje utvrditi dalja istraga.

Stranac je preskočio ogradu apartmanskog kompleksa “Lavica” uz Jadransku magistralu, popeo se na visinu, ali nije uspio da pređe metalnu barijeru.

Zaglavio se na šipci, okliznuo se i šiljak mu je probio nogu iznad koljena. Rana je bila blizu arterije, tako da je svuda bilo krvi, uz prijetnju po njegov život. Ostao je da visi na ogradi sa nogom iz koje je “virio” dio ograde.

“Na teren smo izašli sa dva vozila, hitnom i tehničkim vozilom, jer je trebalo da isiječemo taj dio ograde, a da ne skidamo metal sa noge povrijeđenog.

Stabilizovali smo ga do dolaska Hitne medicinske pomoći, bio je u svjesnom stanju”, pričaju detalje intervencije iz JVP Podstrana, koji su u ranim satima bili u akciji pomoći stranom državljaninu.

Nakon što su mladića uspješno skinuli sa ograde, vatrogasci su mu obezbijedili transport u splitsku bolnicu na dalje liječenje.