Turska šalje dodatno naoružanje u Siriju

asdfghjnbvcfzuio
Turska će u bliskoj budućnosti razmjestiti u Siriji dodatne protivvazduhoplovne sisteme, izjavio je šef sekretarijata za odbrambenu industriju pri administraciji turskog predsjednika Ismail Demir, a prenio list "Dejli sabah".

Kako je rekao, riječ je o PVO sistemima turske proizvodnje "HISAR-A", koji služe za obaranje ciljeva koji lete na malim visinama.

Prema njegovim riječima, ti sistemi će stići kako bi pružili dodatnu odbrambenu podršku već postojećim sistemima "Korkut".

Pored toga, Turska će u Siriji razmjestiti i sisteme "HISAR-O", koji služe za obaranje letjelica na srednjiim visinama, dodao je Demir.

Do zaoštravanja situacije u regionu sirijske provincije Idlib je došlo 27. februara, kada su militanti terorističke grupe "Hajat Tahrir el Šam" napali sirijske položaje u blizini naselja Behun.

Kao odgovor na to u vazdušnom napadu sirijske vojske poginula su 33 turska vojnika, koji, prema saopštenjima Ankare, nije ni trebalo da se tu nalaze.

Ruska strana je preduzela mjere u cilju potpunog prekida vatre sa sirijske strane i obezbijedila evakuaciju poginulih i ranjenih. Nakon toga je Turska saopštila o početku kopnenih i vazdušnih napada na položaje sirijske vojske.

Izvor: