Tuzla: Nekoliko hiljada vjernika na bajram namazu u Džamiji

Home

Tuzla: Nekoliko hiljada vjernika na bajram namazu u Džamiji


Centralna bajramska svečanost u Tuzli jutros je održana u Džamiji Kralja Abdulaha kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika.

Vjernicima se prigodnim predavanjem najprije obratio glavni imam Tuzle hafiz Ahmed ef.Huskanović, dok je bajram namaz predvodio i bajramsku hutbu održao muftija tuzlanski Vahid ef.Fazlović.  

Podsjećajući vjernike na vrijednosti hadža, muftija Fazlović poručio je da su najvažnija obilježja Kurban bajrama – ibadeti hadža i kurbana i da oni pomažu da „svoju vjeru i bogobojaznost učvrstimo, da obnovimo i ojačamo svoju svijest o Allahovoj svemoći i sveznanju i našoj odgovornosti pred Njim „.

-Smisao i ljepota ovakvih blagdana i jeste da pokažemo da istinska bogobojaznost vodi najvišem stepenu ljudske plemenitosti – poručio je između ostalog muftija Fazlović , prenoseći također hutbu reisu-l-uleme IZ BiH Husein ef.Kavazovića.

Nakon dove i čestitanja vjernici su , kao i svakog Kurban bajrama požurili svojim kućama kako bi obavili klanje kurbana. Inače, u Tuzli je bajram namaz klanjan u svim džamijama i mesdžidima, gdje je zabilježeno veliko prisustvo vjernika, posebno mladih.

 

(Izvor:Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 01/09/2017 - 09:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top