Tužna bh. priča o čovjeku kojem je nestalo dvoje djece, a borio se protiv bolesti i za povrat stana…

fasf

Jedna priča o teškoj i tužnoj sudbini bh. čovjeka, kakvih je sigurno širom naše Bosne i Hercegovine mnogo, dirnula je ovih dana mnoge koji su je pročitali.

Na svome FB profilu podijelio ju je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

“Safeta Šljokića upoznao sam krajem oktobra 2021. godine, kada je, obilazeći centrale političkih stranaka i tražeći podršku za svoj problem došao i u Centralu Nezavisnog bloka.- započeo je komentar Senad Šepić.

Borio se za povrat stana u kojem je nekad živio ili neko drugo pristojno stambeno rješenje za sebe i svoju suprugu Hidajetu, koja je slabog zdravstvenog stanja. Kad mi je pokazao papire i pojasnio o čemu se radi, kontaktirao sam kantonalne čelnike u KS, premijeru Forti poslao i ovu sliku i zamolio ih da prime Safeta i pomognu mu.

Jako me pogodila teška sudbina čovjeka koji je bolestan, u teškim i neuslovnim uvjetima živi, a dvoje djece koje je imao i danas se, desetinama godina nakon nestanka, vode kao nestali.

“Imam nadu da će se jednog dana pojaviti. Govorili su mi da ih proglasim mrtvim, ali, kako da to uradim, kad će jednom doći?” - govorio je. Dolazio je poslije toga ponovo, više puta kod nas.

Uvijek sa novim nadama i informacijama o mogućnostima da mu institucije vrate stan. Proslijedjivao sam njegove molbe općinskim i kantonalnim vlastima u Sarajevu, razgovarao i molio da ga prime i pomognu mu…

U četvrtak je supruga Hidajeta nazvala i rekla: “Moj Safet je preselio. Ostavio je ovaj broj i rekao kad umre da se na ovaj broj mogu javiti.” Danas, na mezarju Vlakovo, smo klanjali dženazu i izvršili ukop.

Safetova dobra duša je konačno pronašla smiraj i vratila se Gospodaru.

Žao mi je da nisam imao više snage i moći da riješim Safetov problem.

Bog mi je svjedok da sam učinio sve što sam mogao. Neka mu je vječni rahmet i neka ga Bog dragi spoji u džennetu sa njegovom djecom i suprugom o kojoj je s posebnom ljubavi govorio.

Amin.”- napisao je na svome FB profilu Senad Šepić, Cazinjanin, predsjednik Nezavisnog bloka.