U akciji “Grom” MUP-a USK u Bihaću uhapšena četiri dilera

.
U Bihaću su pripadnici MUP-a USK realizirali akciju kodnog naziva “Grom” kojom prilikom su uhapšene četiri osobe.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja na terenu i Naredbe Općinskog suda u Bihaću sproveli operativno-taktičku akciju kodnog naziva „Grom“ s ciljem pronalaska tragova i dokaza o izvršenju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu narkotičkih sredstava.

Pored istražitelja kriminalističke policije Uprave policije USK-a u akciji su učestvovali i pripadnici Federalne Uprave policije, policajci policijske stanice Bihać i pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a USK.

 

Pretresi su izvršeni na više lokacija na području grada Bihaća te su tom prilikom pretresane porodične kuće, stanovi, poslovni objekti kao i više vozila koje su koristila osumnjičena lica. (Ukupno trinaest objekata i sedam vozila).

 

Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kokain“ i „Speed“, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojno sredstvo „Kannabis sativa“, veće količina tableta „Ekstazy“, novac u iznosu većem od 10.000 KM u različitim aopenima i valutama, dva pištolja, određena količina municije za pištolj, dvije krivotvorene putne isprave (Makedonija i Slovenija) te više mobilnih telefona sa SIM karticama.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, „Neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje ili posredovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom“ i „Krivotvorenje isprave“ slobode su lišena četiri lica i to:

  • H. A. (31) iz Bihaća
  • T. E. (29) iz Bihaća
  • A. D. (31) iz Bihaća
  • Ž. I. (34) iz Bihaća

Pronađene tvari i predmeti su oduzeti dok će navedena lica nakon kriminalističke obrade biti predana na dalje postupanje nadležnom Tužilaštvu USK-a.