U Banjaluci uhapšen muškarac s međunarodne potjernice za ubistvo

policija
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Logan” uhapsili četiri osobe.


Privedene su osobe inicijala S. S. iz Novog Sada, S.S., M.G. I B.Ć. iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dijela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, falcifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela.

“Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je, da je za S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova pojernica zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić I da se pod tim imenom kreće na području grada Grada Banja Luke”, navedeno je.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičena osoba iz Novog Sada, a na područuju Banje Luke.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto približno 30 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, kao i 60 grama zelene biljne materija koja svojim izgledm asocira na opojnu drogue marihuana, te veća količina novca, vaga za mjerenje, mobilni telefoni, falcifikovana lična karta na ime Nikola Padišić. Također, oduzeta je i falcifikovana lična karta i vozačka dozvola Švičarske na ime Nikola Padišić, kao i drugi predmeti koji mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela", kazali su.

Iz PU Banja Luka navode da su mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

“U toku je kriminalistička obrada privedenih osoba. Po završetku navedenih aktivnosti S.S. iz Novog Sada bit će predato u Sud BiH”, zaključeno je.