U bh. institucijama ne štede na mobilnim telefonima: Evo ko najviše troši

sdkuhsdzksh
Aida Baručija, zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH od nekoliko državnih institucija dobila je odgovore na pitanje ko u institucijama ima pravo na korištenje mobilnih telefona, te koliki su troškovi

S obzirom da je pitanje postavljeno prije završetka prošle godine, podaci se uglavnom odnose na period od početka godine do kraja septembra.

Aida Baručija  - undefined

FOTO: Facebook: Aida Baručija

Jedna od institucija koja je odgovorila je Agencija za ravnopravnost spolova BiH. Iz dostavljenog odgovora, vidljivo je da je direktorica Samra Filipović-Hadžiabdić, zaključno sa avgustom, potrošila 703,43 KM.

Prikaz troškova u Agenciji za ravnopravnost polova  - undefined

Foto: Printscreen: Prikaz troškova u Agenciji za ravnopravnost polova

Institut za akreditiranje BiH dostavio je podatke za šest uposlenika, koji su ukupno, mjesečno trošili oko 250-300 maraka.

Prikaz troškova  - undefined

Foto: Printscreen: Prikaz troškova u Instiutu za akreditiranje 

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH naveli su da, prema Odluci o korištenju mobilnih i službenih fiksnih telefona u ovoj ustanovi, ukupna raspoloživa sredstva za mobilne telefone na godišnjem nivou u Upravi iznose 20.460 КМ.

Pravo na korištenje mobitela imaju: direktor, pomoćnici direktora i lica u rangu pomoćnika direktora, tehnički sekretar direktora i vozač direktora, vozači-kuriri, lica koja rade na održavanju WAN-informacione mreže.

Iz tabelarnog prikaza vidljivo je da je 39 uposlenika UIO BiH za devet mjeseci, na mobilne telefone potrošilo nešto više od 10.000KM. Iako ima mjesečni limit od 200 KM, direktor Uprave Miro Džakula za devet mjeseci potrošio je 318 KM.

Prikaz troškova  - undefined

Foto: Printscreen: Prikaz dijela troškova u UIO BiH

Hamdija Čivić, Direktor Ureda za harmonizaciju i koordinaciju sistema рlаćапја u poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH na mobilni telefon u ovom periodu potrošio je 929,54 KM, njegov zamjenik 569, savjetnik 434, a tehnički sekretar 180 KM.

Prikaz troškova  - undefined

Foto: Printscreen: Prikaz troškova u Uredu za harmonizaciju

Direktor Ljubomir Kalaba, zamjenik direktora, sekretar i šef odjeljenja granične veterinarske inspekcije Ureda za veterinarstvo BiH bili su skromni, pa su za devet mjeseci ukupno potrošili 400 KM.

 

Prikaz troškova  - undefined