U BiH danas pretežno sunčano, kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

vrijeme

U Sarajevu jutarnja temperatura 16 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. 

Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 31, na jugu do 35 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalno slab pljusak. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 30 °C.

U subotu na sjeverozapadu Bosne očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 35 °C.

Za nedjelju se najavljuje pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne, praćeno pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 °C.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u Krajini, a do kraja dana u Posavini i Hercegovini. U jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne, a u ostatku dana u Bosni sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 29, na jugu do 33 °C.