U BiH pretežno oblačno vrijeme, u narednim danima kiša i susnježica

U utorak pretežno oblačno vrijeme

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i krajem dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima zemlje. Na planinama susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a dnevna do 15 stepeni.

U ponedjeljak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 8, a najviša dnevna do 13 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne. Krajem dana padavine i u ostalim djelovima zemlje. Na planinama susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a najviša dnevna do 13 stepeni.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim djelovima i na jugu zemlje, može pasti malo kiše. Na planinama i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 7, a najviša dnevna do 13 stepeni.