U BiH se očekuju "paklene" temperature: U jednom dijelu zemlje i do 40 stepeni

.
Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i vruće. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

 

U Sarajevu će biti sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34°C.

Kada je riječ o narednim danima, očekuju se “paklene” temperature. U četvrtak će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano i vruće. Očekuje se slab vjetar promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C, na jugu zemlje do čak 40°C.

U subotu će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

“Početkom sljedeće sedmice, prema raspoloživim sinoptičkim materijalima, biće još svježije uz veću mogućnost za padavine. Padavine se očekuju na čitavom prostoru naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira od 27. juna”, saopćeno je iz FHMZ-a.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 26°C do 31°C, jugu zemlje do 33°C.