U Bihaću obilježen Dan Armije R BiH

Bihać
BIHAĆ

Povodom 28. godišnjice osnivanja Armije Republike BiH, delegacije Vlade USK-a, Grada Bihaća i ratni komandanti 5. korpusa Armije RBIH danas su položili cvijeće na centralno spomen obilježje Humci, katoličko groblje Žegar i mezar rahmetli Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Armije R BiH zbog aktuelne pandemije koronavirusa prilagođeno je i svedeno na minimum aktivnosti, ali su čelni ljudi Vlade USK-a i Grada Bihaća još jedanput su istakli da i pored stanja nesreće uzrokovane koronavirusom, datumi od značaja za državu BiH biti će obilježeni i evocirane uspomene na heroje odbrane države BiH. 

„Kako smo te ratne 1992. godine uzdigli i organizirali u odbrani države BiH i pokazali odgovornost i ozbiljnost, a pri tom podnijeli velike žrtve, to moramo učiniti i danas kada vodimo neke druge bitke za spas života svih građana Bihaća zbog pandemije koronavirusa. Patriote su te 1992. godine pokazali koliko vole svoju domovinu i stoga i mi danas moramo to učiniti ostavši kod kuće i poštujući sve mjere i naredbe koje su donesene zbog pandemije koronavirus“ – kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.