U Bihaću završio treći međunarodni sajam obrta: Svi zadovoljni planiranim i učinjenim...

.

Danas u 14 sati svoja vrata je zatvorio 3. Međunarodni sajam obrta u Bihaću, koji se posljednjih 6 dana održavao na Bihaćkoj gradskoj otoci. Organizator sajma je Obrtnička komora USK, a kantonalna Vlada je bila generalni pokrovitelj...

Na oko 1200 m2 izložbenog unutarnjeg i vanjskog prostora proteklih 6 dana, 42 izlagača iz različitih dijelova BiH predstavili su se na 3. Međunarodnom sajmu obrta u Bihaću.

Iz Kantonalne obrtničke komore koja je organizirala sajam ističu da su postigli ono što je planirano. Kako nam je kazao Enes Arapović, predsjednik Obrtničke komore, zadovoljni su planom i realizacijom ali i zajedničkom ocjenom izlagača i posjetilaca sajma.


Posjetioci su mogli vidjeti, ali i kupiti različite proizvode od povrća za zimnicu, preko suhomesnatih proizvoda, kožne galanterije do proizvoda od željeza. Bilo je svega, iako je ova godina za skoro sve obrtnike bila poprilično teška.


Tokom sajma su održane i panel diskusije o tradicionalnoj hrani u funkciji razvoja poduzetništva i promocije turizma, funkcionalnoj hrani, proizvodnji, kvaliteti i sigurnosti, resursnoj efikasnosti i održivom razvoju, održana je i radionica o ohrabrivanju žena u prvim koracima u poduzetništvu, a uvedene su i neke novine u odnosu na prethodna dva sajma.


Inače, Sajam obrta je prethodnih godina bio dio bihaćkog tradicionalnog sajma 'EKO BIS' koji ove godine nije održan, ali bi se već naredne trebao vratiti u ustaljene okvire. Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Vlade USK-a.