U Bosanskoj Krupi nagrađeno 28 savjesnih vozača

Skoro pa svakog dana pročitamo informaciju o stradalima, pa i poginulima na cestama širom BiH. Najčešći uzroci su prebrza vožnja, vožnja koja nije prilagođena uslovima na putu. Vozača sa višedecenijskim iskustvom koji nisu čak ni kažnjeni za parkiranje sve je manje, ali ih ima.

U akciji MUP-a USK-a, odnosno Policijske uprave Bosanska Krupa, nagrađeni su savjesni vozači, kako bi se i drugim vozačima pokazalo da je sigurna vožnja jedina opcija za sve učesnike u saobraćaju.

Nepostojanje štetnih događaja, bio je osnovni uslov za dodjelu nagrada vozačima iz Bosanske Krupe, a zatim i provjera u registru Policijske stanice ove općine. Nagrade za 28 vozača su besplatni tehnički pregledi, besplatne usluge BIHAMK-a, te naravno priznanje vozačima. Ovo je prvi dio kampanje, a drugi se tiče provjere stanja na terenu, koju će pored policije provoditi i uspolenici različitih osiguravajućih kuća. Kampanja se za sada provodi na području općina Bosanska Krupa i Bužim, a trebala bi se proširiti i na ostale krajiške općine. Kako bi se doprinijelo između ostalog sigurnosti u saobraćaju, Vlada Unsko-sanskog kantona, odnosno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a osniva Sektor saobraćaja. Moto kampanje „Budi sasvjestan i primjeran vozač“ je „Ne ugrožavaj drugog u vožnji, pa nećeš ni sebe“.

AUTOR: A.Š.