U Cazinu u protekla 24 sata evidentirana tri krivična djela, među kojima i teška krađa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je šest intervencija. 

Oko 06:30 sati došlo je do teške krađe i provale u osnovnu školu u Stijeni, a na Tromeđi do oduzimanja tuđe pokretnine i samovlašća. Ugrožavanje sigurnosti evidentirano je u Šturliću.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježene su tri saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica, i to na lokalnom putu u Čajićima, u Ulici generala Izeta Nanića i na magistralnom putu Skokovi.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u protekla 24 sata, i to u Tunjarima, gdje je došlo do požara šume. Na teren izašlo 1 vozilo i 2 vatrogasca.

Povećan broj požara: Apel građanima iz Civilne zaštite Grada Cazina

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 79 pacijenata, dok je sanitet korišten sedam puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

06.03.2019.

09:00-15:00 sati TS 10/0,4 kV BREZOVA KOSA VODOVOD (7450) za ulice i naselja: Japići i Skokovi;

07.03.2019.

09:15-15:00 sati TRAFOSTANICE IZA 7LRD083 "ŠEHITI"  u naseljima: Liđani, Elkasova Rijeka, Ljubijankići 1 i 2, Fejzagići, Bečići, Elkići, Ponjevići i Ponjevići 1.

09:00 do 11:00  sati za  TS 10/0,4 kV GORNJA KOPRIVNA 1 (7645) u naselju: Gornja Koprivna.

Iz BIHAMK-a javljaju da se jutros saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a u višim predjelima upozoravamo na moguću poledicu. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Sarajevo-Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Gračanica, Kaonik-Kiseljak-Kobiljača i Žitomislići-Doljani. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac,  saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Radovi se izvode i u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.