U Cazinu otvorena Regionalna poslovno-stručna konferencija „PIT Krajina 2019“

Preko dvije stotine učesnika, stručnjaka iz oblasti privrede i predstavnika proizvodnog sektora iz Unsko-sanskog kantona i BiH, učestvuje danas u radu regionalne poslovno- stručne konferencije PIT Krajina 2019 koja se održava u Cazinu.

Otvarajući događaj, koji je i svojevrsno postrojavanje proizvodnog sektora u USK, gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, je istaknuo:

 - "Proizvodnja je nešto veliko i zaslužuje poseban respekt, posebno u uvjetima kakvi su trenutno u našoj zemlji i zbog toga je ovo višestruko značajan događaj. Smatram da mi, unatoč svim problemima pa i posebnoj dozi općeg pesimizma, moramo tražiti i prepoznavati prilike za privredni i ekonomski napredak te da je i ova konferencija značajna šansa za cijeli Unsko-sanski kanton. Cazin je, sa preko 2.000 malih i srednjih registriranih firmi, jedna poduzetna i aktivna sredina čiji privrednici zasigurno mogu biti značajan kotač na putu uspjeha i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama to i postići i da ćemo se i narednih godina nastaviti susretati na sličnim događajima i razmjenjivati iskustva o poslovnim uspjesima."

Uz Grad Cazin, suorganizator konferencije je kompanija Targer Engineering & Consulting čiji predstavnici i menadžeri dr. Hadis Bajrić, Esma Manić i Tarik Kadrispahić su se pobrinuli da program dvodnevne konferencije obuhvati čitav niz korisnih sadržaja.  

Osim stručnih izlaganja, učesnici imaju priliku upoznati ljude iz drugih kompanija, pratiti panel-diskusiju na nivou direktora proizvodnog sektora, te posjetiti cazinsku industrijsku zonu Ratkovac i proizvodne pogone firme „Civić“.

Izlagači na današnjoj panel diskusiji su; Dr. Emir Džanić - Cambridge Innovative System Solutions LTD Zagreb,  Nermana Ajanović - Posao.ba, Đorđe Maričić - Maverick Consulting Beograd, Dr. Advan Begović - Siemens Mobility Division Munchen, Seudin Softić - Autotech Velenje, Tarik Kadrispahić - Targer E&C Sarajevo, Darko Spasojević - M&I Systems Banja Luka, Nadir Durmić - Tipteh Sarajevo, Emir Žunić - Info Studio Sarajevo i Ferhat Dedić Algotech Sarajevo.

U okviru koneferencije sutra se održava Omladinski forum o temi „Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM)“.