Koalicija Država: U Federalnom parlamentu formiran Klub zastupnika “Država”

.

U Parlamentu Federacije BiH formiran je novi zastupnički klub kojeg čine zastupnici koji su dio Koalicije Država koju su prije dva mjeseca formirali Platforma za progres, Nezavisni blok, Posavska stranka, Pokret Red i Pokret Valter.

“Čestitamo zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH: Adisu Arapoviću, Ameru Obradoviću, Zlatku Kraviću i Bahrudinu Šariću, na formiranju novog Kluba nezavisnih zastupnika - Država, čime koalicija “Država!” počinje s formiranjem vlastitih klubova u zakonodavnim organima i lokalnim parlamentima.”

- poručili su iz ove Koalicije. Koalicija “Država!” je prostor za sve one koji svoje kapacitete žele iskoristiti, kako bi kroz djelovanje u institucijama, radili u najboljem interesu građana i države Bosne i Hercegovine. Koalicija “Država!” će nastaviti sa okupljanjem zastupnika i vijećnika na različitim nivoima vlasti, okupljanjem političkih subjekata, nevladinih organizacija, pojedinaca i svih drugih zdravih snaga, a sve u najboljem interesu naše države.

Ova godina je od velikog značaja za budućnost Bosne i Hercegovine. “Masovnom akcijom i zajedničkim djelovanjem tu budućnost možemo učiniti prosperitetnom za sve njene građane.”- zaključili su iz Koalicije Država.