Adil Osmanović u Izmiru otvorio park nazvan po Aliji Izetbegoviću

Ministar Civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović boravi u službenoj posjeti gradu Izmiru, gdje je održao sastanak sa gradonačelnikom Izmira Azizom Kacaoglu.

Gradonačelnik se posebno interesovao za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini i mogucnosti saradnje, posebno na polju kulture i sporta. U gradu Izmiru živi veliki broj građana koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine koje je i danas ostalo privrženo svojoj domovini. 

Ministar Osmanović je posjetio i općinu Bornova u Izmiru, te je sa načelnikom gospodinom Atila Olgul svečano otvorio novi park kojem je dato ime po rahmetli prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću. 

Održano je niz sastanaka i sa turskim privrednicima kao i onim koji vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Sastanke je koordinirao i organizovao počasni konzul Bosne i Hercegovine u Izmiru gospodin Kemal Bajsak. 

Prilikom otvaranja spomen parka, ministar je naglasio značaj rahmetli Alije Izetbegovića kao državnika i intelektualca čija se riječ poštuje diljem svijeta. 

"Naši narodi neće zaboraviti borbu koju je rahmetli Izetbegović vodio za prava svih građana i naroda Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.