U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede

.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu od 09:00 do 12:00 sati za trafopodručje Kose.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede. U protekla 24h nije bilo krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira.

Dežurni timovi Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša predvođeni doktoricama Ajlom Husić i Amrom Zulić pružili su pomoć za 43 pacijenta, a tri su uputili na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu.

Vatrogasci su imali mirna 24h, saznajemo od dežurnog Grahovića.

U Bosanskoj Krupi danas počinje najsvježiji festival godine, Music Fest “Zlatna nit”. Music Fest Zlatna Nit održava se 8. 9. i 10. juna u prirodnom resortu Zlatna Nit u Bosanskoj Krupi (BiH), a jedinstvenim ga čini fantastičan lineup pun najkvalitetnijih regionalnih rock bendova, kao i dnevni program finalnog takmičenja demo bendova. Kroz tri dana festivala posjetitelji će uživati uz Dubiozu Kolektiv, S.A.R.S., Let 3, Van Gogh, Helem Nejse, Zonu Isključenja, Opću Opasnost, Divlje Jagode, The Croatian Pink Floyd Show kao DJ after partijeNoćni program počinje svaku večer od 19 sati. Prijatelj ovogodišnjeg festivala je i Radio Velika Kladuša

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne i dio večeri pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Dnevna temperatura zraka od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

U Hercegovini, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca u prijepodnevnim satima pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. U Bosni sa nešto lošijom opštom slikom tokom dana, ponajviše zbog izraženije naoblake. Obzirom da bi poslije podne, u većem dijelu zemlje mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da pljuskovi posvuda remete ugođaj, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Ujedinjeni Narodi proglasili su 08. juni Svjetskim danom oceana kao priliku da se svake godine prisjetimo važnosti oceana i njegovih stanovnika, te upozorimo na razaranje i pustošenje morskih prostranstava od strane čovjeka.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.