U nekim dijelovima grada se neće točiti alkohol zbog sutrašnjeg otvorenje Arnaudije džamije u Banja Luci

N

Povodom otvaranja Arnaudije džamije u Banjaluci, koja je obnovljena nakon što je srušena tokom ratnih dešavanja, Policijska uprava Banjaluka objavila je niz regulativa i preporuka za građane. Otvorenje džamije, planirano za 7. maj, predstavlja važan kulturno-vjerski događaj za islamsku zajednicu i širu društvenu zajednicu u Banjaluci.

Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca, policijska uprava je najavila potpunu obustavu saobraćaja od 7 sati ujutro do potrebe, na više ključnih lokacija u gradu.


Obustava saobraćaja obuhvatit će magistralni put MI 101, Bulevar cara Dušana, Ulicu Braće Mažar i majke Marije, kao i druge ulice koje se nalaze u neposrednoj blizini džamije.

Dodatno, iz PU Banjaluka su saopštili da će u nekim dijelovima grada biti zabranjeno točenje alkohola od 7 do 17 sati, dok će ugostiteljskim objektima u blizini Arnaudije biti zabranjen rad. Ove mjere su usmjerene na očuvanje dostojanstva i mira tokom otvaranja džamije.

Građani su upozoreni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, a preporučuje se i nošenje identifikacionih dokumenata.

Također, iz PU Banjaluka su podsjetili da je za vrijeme manifestacije zabranjena upotreba dronova iz sigurnosnih razloga.